Bruges Belgium | Exploring Venice Of The North

Bruges Belgium | Exploring Venice Of The North

Show Video

Dus ik ben net aangekomen in Brugge. Het is een van mijn favoriete steden in België. En ja, laten we deze geweldige stad verkennen! Ik ben hier aan het Minnewatermeer. Een van de meest romantische plekjes van Brugge. Je ziet daar de Poertoren een oude buskruittoren ... De brug en het prachtige meer. Heel fijn.

Vroeger dachten mensen dat er hier waternimfen waren. Dat is waar de naam minnewater vandaan komt. Dus ja, het is 's ochtends een heel ontspannende, rustige plek.

Ik kan deze plek echt aanbevelen. Schaakmat maat! Ik ben hier nu op het begijnhof gesticht in 1245. Het is een heel mooi gebied om rond te lopen. Zoals je kan zien de kerk daar. De witte huizen waar de begijnen woonden. Heel erg leuk, mooi. Stille plaats.

Het is een klein voordeel van corona. Omdat het hier normaal gesproken druk is met toeristen. En nu heb ik de plek voor mezelf. Heel fijn.

Kijk, dit zijn mijn vrienden, de gebroeders Yves. Gekke Yves en krankzinnige Yves. - Super krankzinnig. En het museum hier aan het begijnhof.

is gesloten ... Voor de mensen die eerder in Brugge zijn geweest. Heb je het ooit zo stil gezien? Geen zwanen hier bij het meer. Ze hebben ze allemaal meegenomen vanwege Covid-19. Geen paarden, geen boten en absoluut niemand in de buurt. Het is een totaal andere sfeer.

Dit is hier normaal gesproken de plek waar de paarden even uitrusten en wat drinken bij de bij deze fontein hier. Hé jongens, hebben jullie honger? - Nee, ik bied je frietje aan. Het zijn enorme. Als je in Brugge bent en je wilt een brouwerij bezoeken. Ik kan deze hier echt aanbevelen. Brouwerij De Halve Maan.

Normaal gesproken kun je daar deelnemen aan een rondleiding. Maar vanwege Covid-19 is het blijkbaar gesloten. Mooi beeld hier ook. Wat hebben we hier? Wat chocolaatjes en wat biertjes. een restaurant is gesloten vanwege Covid-19. Maar samen maken we er een gelukkige 20-21 van. Hier bij Art Gallery Koetshuis, dit pand hier.

Gelegen nabij de site van Old Saint John. Je vindt er bronzen sculpturen en gouden en zilveren sieraden. Helaas werkt het nu alleen op afspraak. Maar ik denk dat als de Covid-situatie eenmaal is opgelost. Je kunt hier vrij rondlopen in dit ding. Het is heel leuk ik zal je hier iets laten zien. Zoals je een klein beetje kunt zien, de sculpturen. Echt heel leuk hier, mooie omgeving ook.

Met het meer, de oude gebouwen, de kerk erbij. Ja, Brugge is een prachtige stad. Maar ja vanwege Covid is er niet veel te doen ... Zoals op elke andere plaats ter wereld nu. Behalve misschien in Nieuw-Zeeland en Australië. Het Sint-Janshospitaal is een van de oudste ziekenhuizen van heel Europa. Het dateert uit de 12e eeuw. Het is hier achter deze muren.

U kunt de middeleeuwse afdelingen, de kapel en de kerk bezoeken. En ze hebben een indrukwekkende verzameling archieven, medische instrumenten en alles. Het is dus echt een bezoekje waard als je naar Brugge komt. Zeer mooie omgeving ook. Heel mooi hier. Dus ja, laten we verder gaan.

Nou, het was een leuk bezoek aan het Saint Johns ziekenhuis. Echt leuk de apotheek daar, een beetje klein maar erg leuk. Ook de zolder hier was ook erg mooi. Een heel oude zolder uit de jaren 1200. Een beetje duister, maar ja, we zullen zien hoe het op video komt. Laten we nu naar de kerk daarginds gaan.

Hier hebben we de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het is eigenlijk het op een na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. En binnen in de kerk vind je een museum en schatten. Maar de bekendste is Michelangelo's Madonna en het kind. Dus ja, het is daar echt een leuke plek. Dus laten we het eens gaan bekijken. Wie meer wil weten over de geschiedenis van Brugge kan een bezoek brengen aan het Gruuthusemuseum.

Dat is hier het museum. Brugge komt binnen tot leven met meer dan 600 exposities. Dus als je de tijd hebt, is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Ik ga je nu een van de beste uitzichten laten zien die je in Brugge kunt krijgen. Het is van deze plek hier. Mooi toch.

Dit is weer een leuke buurt in Brugge. Ik zal je laten zien waarom het een van de mooiste plekjes van Brugge is. De vier ruiters van de apocalyps. Een ander leuk museum is het Arentshuis.

Het is een 18e-eeuws herenhuis met creaties van de Britse kunstenaar Frank Brangwyn. Dus ja. Het gebied hier is echt heel mooi, heel rustig nu. Helemaal geen toeristen vanwege de Covid-situatie. Laten we eens kijken.

Het Groeningemuseum heeft een collectie schilderijen van topklasse. Met topschilderijen van wereldberoemde Vlaamse primitieven. Het is een van de mooiste collecties ter wereld. Dus als je tijd hebt, is dit eigenlijk een van de beste musea in Brugge.

Kijk eens hoe stil de grachten eruit zien zonder de boten. Nu ga ik naar de meest gefotografeerde plek van Brugge. Het is een heel mooie plek en het is eigenlijk precies hier. Heel mooi toch. De lege vismarkt hier. Helemaal leeg.

Frank Van Acker, voormalig burgemeester van de stad Brugge. Ik ben hier bij de Brug. Heel mooi plein hier in Brugge. Het wordt de ziel van de stad genoemd en is eeuwenlang het machtscentrum geweest van de stad. Zeer mooie gebouwen rondom het plein.

Dus laten we deze plek een beetje ontdekken. Deze plaats hier is het oudste stadhuis van heel België dat dateert uit 1376. Dit is dus deze hier. Binnenin vind je een heel mooie gotische kamer met geweldige muurschilderingen. Het is echt de moeite waard om te bekijken.

Helaas is het nu gesloten. Vanwege Covid, zoals altijd de laatste tijd tijdens mijn reizen maar wat kun je eraan doen niet veel ... Ook op het plein hebben we de Basiliek van het Heilig Bloed. Het is opgedragen aan onze dame en de St. Basil. Gebouwd in de 12e eeuw en is een basiliek sinds 1923. En binnen in deze kerk vind je het relikwie van het heilige bloed. Dat is eigenlijk een flesje met het bloed van Jezus Christus. Dus laten we kijken of we het kunnen bekijken. Ik weet niet zeker of video is toegestaan, maar we zullen zien.

Ik ben hier al vaker geweest en het is eigenlijk de eerste keer dat ik hier helemaal alleen ben. Normaal gesproken is deze plek zo druk. En dan kun je hier naar boven gaan. Daar kun je naar het relikwie van het heilige bloed van Jezus Christus gaan.

Ik kan niet geloven hoe vredig het hier nu is. Weet je hoe laat het is? Het is wafeltijd bij Chez Albert. De smaaktest. Krokant van buiten. Heerlijk. De Sint-Donaaskerk was één van de belangrijkste religieuze gebouwen in Brugge. Tot een tijdje geleden stond het hier.

Totdat het werd afgebroken (1799). Als je wilt, kun je nog steeds de fundamenten bezoeken en het is een beetje een ongebruikelijke plek om het te bezoeken. Maar het is eigenlijk hier in het Crowne Plaza Brugge. Je kan binnengaan en vragen of je de fundamenten kan bezoeken. Het is een verborgen juweeltje in Brugge. Waar niet veel mensen van weten. Hier hebben we het Monument van de Verliefden.

Op de basis zie je het woord van liefde geschreven in verschillende talen. bijvoorbeeld amore Liefde, het is in mijn taal Nederlands. Dus ja, er zijn veel dingen te zien in dit gebied.

Ik hou van je muts. - Leuke muts. Ja. - Heel erg bedankt, Russisch. Ja, hij heeft een beer vermoord. Hij doodde de beer met zijn blote handen.

O mijn God. Ik ga, ik ga nu. Oke doei. Dag Yves broers doei. Ze zijn gek, ze zijn krankzinnig. Ik moet gaan. Oh mijn god, ik ben verblind. De winkelstraat in Brugge in Covid-tijden. Hier is mijn favoriete chocolaterie in Brugge. Het is hier deze plek: The Chocolate Line. Het is een beetje duurder dan de andere plaatsen, maar het is het echt waard.

Laten we dus eens binnen gaan kijken. Hier is het de doos van The Chocolate Line. Eens kijken wat er in zit. Kijk eens hoe lekker deze eruit zien. Heel fijn. Lekker lekker lekker! Laten we deze hier proberen. Het gezicht van de dood! Oh mijn god, deze is gek. Geweldig.

Je vind het leuk? Liefde. - Vanille. Liefde en vanille. - Kus mijn lippen. Wat je lippen? Die vent is zo vies ... Ik ben hier in de oudste parochiekerk van Brugge.

Binnenin vind je een hele mooie collectie tapijten en Vlaamse schilderijen. Dus deze hier is de kerk. erg leuk dus laten we eens binnen kijken. Dus binnen in het Martelmuseum Oude Steen. Je kunt veel martelwerktuigen vinden. Het is hier in dit gebouw. Dus laten we eens kijken wie we kunnen martelen. Dus blijkbaar geen martelwerktuigen want het is gesloten.

Ik had er echt zin in. Het prachtige marktplein heeft hier nog steeds een kerstsfeer. Het belfort, als je wilt, kun je het beklimmen, het zijn slechts 366 trappen.

Als je het nu wilt doen tijdens de pandemie. Je moet van tevoren reserveren, anders kom je er niet in. Dus helaas kan ik nu niet de trap op. Maar als je hier wilt komen, moet je reserveren. Het standbeeld hier van Jan Breydel en Pieter de Coninck. Ook echt een leuke plek om te bezoeken is het Historium. U kunt Brugge bezoeken in virtual reality. Terug naar de gouden eeuw.

Dus het is hier in dit gebouw. Het is tijdelijk gesloten vanwege de Covid-19 situatie maar ja natuurlijk ... Eenmaal open en je komt hier in Brugge, zeker iets leuks om te doen. Hier hebben we het theater in Brugge en ook hier ervoor hebben we papageno, de vogelzanger. Deze plek hier heette ooit het Manhattan van Brugge in de middeleeuwen. Dus het is eigenlijk hier en zoals je kunt zien, werken ze hier. Dus het is niet zo leuk.

Maar normaal gesproken is het eigenlijk een van de beste plaatsen om te bezoeken. Ga daar op de banken zitten. Daar staan ​​bankjes en dan kun je hier over de gracht uitkijken. Ja, normaal is het een erg leuke plek.

Maar helaas lijkt het erop dat ik deze keer niet zoveel geluk heb. En daar in het midden heb je natuurlijk het standbeeld van Jan van Eyck. Hij is als een wereldberoemde schilder. Dus ja, laten we doorgaan en hier langs het water wandelen. Kijk eens naar deze gevel van de Sint-Walburgakerk. Mooi.

Heel erg leuk. Het staat bekend als een van de meest rijk versierde barokke kerken van Brugge. Ik denk niet dat het geopend is. Nee, het is helaas weer gesloten, pech ... De prachtige Jeruzalemkerk hier gebouwd in het begin van de 15e eeuw. En ja, het is eigenlijk geïnspireerd door een kerk in Jeruzalem. Ik herinner me de naam niet precies. Maar zoiets zie je in België niet vaak. een kerk zoals deze.

Dus ja, geen bezoek aan de Jeruzalemkerk, omdat ze al aan het sluiten waren. Het wordt straks donker maar het is een erg leuke plek als je de tijd hebt en je bent hier in Brugge. Een beetje buiten de stad natuurlijk, maar het is de moeite waard om te bezoeken.

Het is niet gratis om binnen te komen, wat een beetje jammer is voor een kerk. Maar ja, wat kan ik eraan doen niets ... Dus ja, het wordt snel donker. Dus laten we naar de windmolens gaan en dan denk ik dat ik mijn reis voor vandaag beëindig.

Op weg naar de windmolens van Brugge. Passeer ik hier dit prachtige, goed bewaard gebleven Engelse klooster. Bovenaan zie je de unieke koepel. Ja, heerlijke plek.

Dit hier is de Gilde van Sint Sebastiaan. Het is eigenlijk een gilde van boogschutters die al meer dan 600 jaar bestaat. De meeste mensen die hier lid zijn, zijn mannen, met uitzondering van twee, die eigenlijk de koningin van Engeland en de koningin van België Mathilde zijn. We hebben eindelijk de windmolens bereikt. Ze zijn hier erg mooi.

Ze zijn hier eigenlijk al sinds de 13e eeuw op de wallen van de buitenste stadsmuur. en na verloop van tijd werden er natuurlijk een paar vernietigd. Maar ja, nu zijn er nog vier over. Dus laten we het dan eens nader bekijken. Nou, ik loop hier nu dicht bij de windmolen. en eigenlijk is er de gilde van de boogschutters waar ik het eerder over had. Nou, ik ben hier aan de voet van een van de windmolens hier. Zoals je kunt zien.

En ik denk dat deze plek op sommige dagen nog open is. Dan kun je hier terecht. Helemaal tot aan de deur daar. Ja, het is een leuk gebied. Mooi uitzicht ook.

Het is een van mijn favoriete steden in België. Misschien zelfs mijn favoriete. Ik vind het heerlijk om hier te komen. Ik ben hier al geweest, denk ik, misschien 15 of misschien 20 keer in mijn leven. Dus ik weet dat het heel goed in de buurt is. Als je ooit een gids nodig hebt als je in Brugge bent. Neem gerust contact met mij op.

Dus ik denk dat we onze film hier eindigen of mijn video, of mijn vlog, of wat het ook is. Dus hou jullie goed en ik zie je weer bij het volgende avontuur. Cheers!

2021-03-21 03:48

Show Video

Other news