CLIMBING THE HIGHEST MOUNTAIN IN AMERICAS | ACONCAGUA 6962 | MAP + ROUTES DESCRIPTION

CLIMBING THE HIGHEST MOUNTAIN IN AMERICAS | ACONCAGUA 6962 | MAP + ROUTES DESCRIPTION

Show Video

En er is ... Aconcagua daar! Waar gaan we naartoe? Waar gaan we heen? Aconcagua! Ja! Aconcagua is met zijn 6962 meter boven zeeniveau de hoogste berg buiten Azië.Het ligt in het westen van Argentinië op slechts 15 km van de Chileense grens Naast de zeer technische klimroute van de Poolse gletsjer, zijn er twee gebruikelijke routes om Aconcagua te beklimmen: de normale route naderend door Horcones Valley en de Poolse Traverse route naderend door Vacas vallei Hoewel de verschillende benaderingsvallei beide routes delen het hoogste kamp en de dagroute naar de top De normale route De eigenlijke klim begint vanuit Los Horcones met een wandeling van 7 km ... ... richting kamp Confluencia op 3300m voor de eerste nacht Na het voltooien van de acclimatisatiewandeling richting Plaza Francia, wandel je de volgende dag naar het basiskamp Plaza de Mulas op een hoogte van 4300m Het is mogelijk om het benodigde gewicht te verdelen om in je rugzak te dragen door een acclimatisatie-klim te maken tot 5050m kamp Canada, terwijl we terugkeren naar het basiskamp om te slapen Eenmaal het basiskamp verlaten duurt het 3 dagen, door kamp Canada en kamp Nido, om het hoogste kamp Cholera op een hoogte van 5950m te bereiken.Vanaf hier vertrekken groepen meestal tussen 2 en 5 uur 's ochtends om hun toppoging te beginnen, waarbij een rondreis van 10 tot 16 uur wordt gedaan Als je de Poolse Traverse-route kiest Er zijn 2 kampen voordat ze basiskamp Plaza Argentina op 4200m Na hoge kamp 1 en 2 steek je de berg over om je aan te sluiten bij het hoogste kamp van de normale route, kamp Cholera.

Vanaf hier klim je dezelfde route naar de top. We hebben ervoor gekozen om de normale route te nemen Laten we nu ons volledige verhaal met je delen ! Laatste pakjes voor vertrek richting basiskamp Niet basiskamp, ​​eerste kamp Het kost ons 3 dagen om bij het basiskamp te komen Nadat we onze gids Mariano een paar dagen eerder in Mendoza hadden ontmoet, beginnen we met z'n drieën nu echt aan ons avontuur om de berg te beklimmen Aconcagua Onze grote bagage bleef achter op de rug van de muilezels en we gingen te voet op pad We wandelen in het prachtige nationale park en het weer is een beetje winderig maar geweldig Vandaag is een relatief korte wandeling van slechts 7 kilometer Vanaf de ingang van het park naar de eerste kamp op een hoogte van 3390m En dit is maar een kleine, kleine wind, dus we gaan hier van veel wind genieten We komen aan bij ons eerste kamp, ​​Confluencia Het was een korte wandeling, niet zo veel, ongeveer 3 uur En het kamp is er al, groot groot kamp Daar is het, grote tenten Het werd winderig Maar het landschap is zo mooi Hallo! Hallo! Hallo! Hoe is het met je? Goed, dank je wel! Heb je het koud? Het is oké, lopen is prima De tenten zijn geweldig, enorm! Dit is de keuken en dit is onze eettent. Laten we naar binnen gaan en kijken wat er is. Toen begreep ik dat het onwaarschijnlijk is dat ik op deze berg zal afvallen Yummy! Nadat ik een paar stukjes pizza had gegeten, had ik mijn eerste les over de toiletmanieren van Aconcagua. Wat is er gebeurd? Open de deur! Wat ze zeiden, je moet het naar binnen brengen! Je weet dat dit een van mijn enge dromen is: opgesloten zitten in het toilet En dan hoort niemand het en ik blijf daar voor altijd ... Toen begon het te sneeuwen, dus bleef in onze tent en maakte je klaar voor de acclimatisatiewandeling van morgen.

Op de tweede dag deden we dat nog niet op weg naar het basiskamp. In plaats daarvan gingen we wandelen richting Plaza Francia om te acclimatiseren en om de enorme gletsjers Gletsjers te bekijken! Dus hier zie je de gletsjers vanaf de zuidkant van Aconcagua Blijkbaar beweegt het maar een paar centimeter per jaar, dus het is heel erg stabiel Je kunt niet zien, Aconcagua is in de wolk, maar het is ons net ten zuiden van de Aconcagua South Face Wat hebben we zojuist gedaan? We hebben net een acclimatisatiewandeling gemaakt naar 4068 meter. Hoe voel je je? Ik voel me super! Ik ook Jij bent mijn zonneschijn mijn enige zonneschijn, je maakt me blij als de lucht grijs is! Je zult nooit weten, schat, hoeveel ik van je hou. Aconcagua staat bekend om zijn sterke wind Hier is het meestal lastig of riskant om je handschoenen te verliezen, maar hoger op de berg is de sterke wind het grootste risico om hyperthermie Bueno te krijgen, zeer goede chicos, goed gedaan! Kom op! Wat doen we? Inpakken! Waarom pakken we in? We gaan vandaag naar het basiskamp. Het is bijna 7 uur. Ja 6:48. We zijn klaar, bijna vol.

Tot ziens Naast de topdag is de wandeling naar Plaza de Mulas Base Camp de langste De route is eenvoudig en goed getraceerd omdat er veel muilezels en bergbeklimmers naartoe reizen De afstand die we in één dag moeten afleggen is 19 kilometers met 1000 meter hoogteverschil In het begin wandel je lang op "Playa Ancha", wat Breed Strand betekent in het Spaans Het is een grote, verlaten en altijd winderige vallei. Op een gegeven moment leek het eindeloos en was het behoorlijk eentonig vertel de waarheid Het is goed om onderweg iets te hebben om naar te luisteren, ik sloeg mezelf een beetje in elkaar omdat ik geen audioboek had voorbereid. Ik heb er toch van genoten, want wandelen met niets aan mijn hoofd, het is ook een soort meditatie Vandaag is het dag 3 Nu naar het basiskamp gelopen. Heel mooi weer, het waait een beetje maar voor de rest is het geweldig! Proost! Deze specifieke witte wolk hoog vertelt ons dat de wind daar erg sterk is. Toen we bij het kamp aankwamen, hoorden we dat sommige teams nog steeds hoog op de berg zaten vanwege de harde wind daarboven. Later kwamen ze naar beneden en vertelden dat het weer was zo vreselijk dat ze de top niet konden bereiken.

Na Playa Ancha is er een deel genaamd Cuesta Brava wat ruige helling betekent. En het wordt daar behoorlijk steil en interessant. Niet lang daarna zul je Base Camp kunnen zien. We naderen het basiskamp! Dus er zijn 3 dagen verstreken sinds we begonnen. En we zijn zo blij om hier te zijn, het is een enorm basiskamp, ​​genaamd Plaza de Mulas.

Wat warme drankjes en 4G staat daar op ons te wachten Dus we zijn super super blij, yay! Ja, heel erg bedankt! Laten we naar ons huis gaan! Dit is onze geweldige lunch op onze rustdag in het basiskamp. Het ziet er zo lekker uit, geniet ervan? Genieten! We gaan voor onze acclimatisatiewandeling En ook om caches te maken in het Canada-kamp dat op 5050 meter hoog is. Dus er is Plaza de Mulas, helemaal naar beneden.

We klommen hier net vanaf en het is ons eerste pauze- kamp! Ik kan kamp zien! Ginder! Hoe voel je je? Goed heel goed! Ja, de uitzichten en het weer is perfect En de uitzichten zijn geweldig, gewoon ongelooflijk! Hier hadden we het geluk deze met uitsterven bedreigde Andescondor zo dicht bij ons te zien vliegen dat het even leek alsof hij naar ons keek als zijn volgende maaltijd, vooral omdat een paar leden van een groep die naast ons klommen, besloten om plat op ons te rusten hun ruggen buiten in de open lucht We gingen in plaats daarvan naar binnen in deze grote keukentent om een ​​beetje uit te rusten Ik denk dat ik nog nooit zo gemakkelijk in slaap ben gevallen op een hoogte van 5000 meter Na een korte slaap begonnen we naar beneden te lopen Dus naar beneden vanuit Canada Het kostte ons bijna 4 uur van het kamp en nu gaan we naar beneden En een snel pad nemen en het kost ons een uur om naar beneden te komen We vonden een mooie wandeling naar beneden met al het grind Waar je gewoon je voeten neerlegt en glijdt Heel mooi en heel snel 50 minuten! Welkom terug! Vijftig? Vijf nul! We vertrekken nu! Omhoog gaan, niet terugkeren naar het basiskamp voordat we proberen de top te bereiken. Ja, we gaan vandaag kamperen in Canada! Laten we gaan! Beste wensen! Wens ons succes! Na een goede rust in het basiskamp hebben we onze grote laarzen aangetrokken, onze helmen en grote jassen ingepakt en begonnen aan onze laatste beklimming via drie hogere kampen. Het belangrijkste punt van succes op een hoge berg zoals Aconcagua is om goed te acclimatiseren en langzaam of wanhopig naar binnen te lopen Spaans Aangekomen in kamp Canada! Hoe voel je je? Je goed voelen! Hallo! Waar zijn we en wat doen we? We zijn in kamp Canada, het eerste kamp na het basiskamp waar we lekkere hapjes hebben. Ben je tevreden? Heel gelukkig! Goede We kamperen in het kamp Canada, dit is de eerste nacht van onze toppoging Dus vanavond, gaan we hier slapen Morgenochtend gaan we op die plaats in de richting van het tweede kamp Nido Het moet rond 5 uur lopen It's gonna Wees de zwaarste uitrusting, we moeten alles dragen Dus het wordt een beetje zwaar, maar we zullen het redden En nu genieten we nog steeds van deze geweldige zonsondergang Dit is ons ontbijt in kamp 1 Eieren met worst, laten we eten! Hoe voel je je? Geweldig! Mooi zo! Ja, dat is het geestenkamp daar! Dus hier zijn we na bijna drie en een half uur, misschien iets meer.

We naderen ons tweede kamp Het was een goede dag Zeer goed weer, niet te veel wind en geweldige uitzichten! Kijk om je heen! Wat heb je hier? Wat noedelsoep met iets kleins van binnen. Dat is lekker. Het wordt lekker! Yum Yum! Proost! Het tweede kamp Nido is erg ruim met waanzinnig uitzicht! Dus we zijn op een hoogte van 5550 meter, we zijn aangekomen en ik was heel goed gevoel En nu is het na het diner tijd rond 20:00 En ik heb een lichte pijn hier en hier Hopelijk geen pijn morgen en we kunnen gaan naar de hoogste kamp Door de ochtend verdween de pijn en gingen we op weg naar het laatste kamp. Ok, laat me even voorstellen: kamp Berlijn daarboven en ons kamp daar net daarheen Klimmen naar het hoogste kamp op 5950m, genaamd "Cholera" Sommigen zeggen dat een groep klimmers omkwam van deze ziekte in dit kamp en zo verscheen deze naam, hoewel de details onduidelijk zijn. Voorafgaand hieraan was de hoogste die we zijn geweest 5895 meter op de top van de Kilimanjaro En nu gingen we voor het eerst slapen op bijna 6000 meter tijd Oké jongens, laatste zetje Het klimmen is hier niet steil Mensen lopen hier voornamelijk zigzaggend om steile delen van de berg te vermijden Je moet alle uitrusting en voedsel van de top dragen, dus de rugzak is behoorlijk zwaar We hebben onze stijgijzers achtergelaten in Kamp 2, zoals nieuws van de top meldde dat er de komende dagen geen sneeuw zal zijn J Net voor het laatste kamp klim je een stukje met vaste lijn, maar niet moeilijk en heel kort. Daarna ben je bijna bij het kamp Ola! Geweldig voelen? Geweldig voelen! Ons kamp was hoger gelegen dan andere kampen, het is altijd een beetje moeilijker om verder te duwen als je zeker wist dat je al bent aangekomen Welcome chicos! Gefeliciteerd! Goed, goed gedaan! Dit is onze snack in kamp 3 Yummy yummy. Worstjes! Worstjes!

We gaan vannacht hier slapen. Hopelijk slapen we een beetje en dan gaan we 's nachts voor de toppoging Whoohoohoo! Whohoo! Het is 5.30 uur. We vertrekken om te proberen de berg Aconcagua te beklimmen! Kom op team! Joepie! Joepie! Team Crocs! Je begint de top in het donker, het is meestal de koudste tijd, dus iedereen trekt zijn donsjassen en grote wanten aan In de rugzak droegen we warme thee en snacks voor de lange dag Langzaam werd het minder koud en begonnen we wat laagjes te nemen off Vang het ritme weer! Hoe hoger je klimt, hoe minder zuurstof er in de lucht zit en het betekent dat je dieper moet ademen om het gebrek eraan te vervullen Meestal is er tijdens deze momenten niets aan de geest Je denkt gewoon zoiets als 'een stap, volgende stap' en concentreer je op voeten bewegen Een beetje vervelend ... Krijg meer energie! Ja ... Kom op, adem! Perfecto! Vamos vamos! Langzaam. Ja heel langzaam! Hier zijn we net vertrokken uit de plaats Сave Waar klimmers meestal rusten voor het zwaarste deel: Canaleta Canaleta is een beklimming van 400 meter op een puin met keien van alle soorten en maten Hier moet je je helm dragen Omdat bij elke stap een klimmer boven je sommige dingen vallen naar beneden Het is niet extreem gevaarlijk, maar ongelukken met gevallen stenen gebeuren en het is nogal ontmoedigend om hier te klimmen wetende dat wat een dag! Vandaag is geweldig! Geweldige dag, ik kan me niet herinneren dat ik dezelfde dag op Aconcagua mijn hoed opzette voor Indepencia (hut op 6380m die we eerder passeerden), de eerste keer in mijn leven! Dus het is een mooie dag Kom op adem! Adem door je neus Het zit allemaal in je hoofd! Oh mijn god, we zijn zo ontzettend dichtbij! Dus we gaan hierheen? Ginder! Deze? Ja! Oké, ga langzaam. Gewoon ademhalen!

Ik lijd ook, lijd tot het einde! Oké Oh mijn god! Gefeliciteerd! We hebben het gehaald, het was echt moeilijk! Rechtsaf? Ja, heel moeilijk! Bijna iedereen is al vertrokken Dus hier het uitzicht vanaf de top Dit is gewoon ongelooflijk, ongelooflijk dat we hier zijn! En nu helemaal terug. Helemaal naar het laatste kamp. Sommige mensen klimmen ook nog steeds omhoog. We hebben de hele dag om naar beneden te gaan Jongens, we hebben het gedaan! Verdomme ja! Nu begint het meest vermoeiende deel van elke klim: de afdaling! Wat is dit? Oké, na het beklimmen van Aconcagua zijn we in de grot denk ik, iemand gaat hier slapen Ja, we slapen hier vannacht! 6800m, oké! Nou, dus je morgen in het basiskamp, ​​Ksenia? Doei! Oh je beweegt niet. Langzaam stap voor stap kwamen we terug bij het laatste kamp Our na het diner in Aconcagua. Veel noedels en wat soep!

Het beklimmen van de Aconcagua was een geweldige ervaring. Het was helemaal niet wat we hadden verwacht en we zijn blij dat het uniek voor ons was Voordat we deze berg beklimmen, hebben we veel verhalen gelezen. Maar op de een of andere manier was onze tijd daar totaal anders dan al hun verhalen . interessant, hoe we zeggen dat het een zware klim was Maar eigenlijk bedoelen we iets anders dan elke andere persoon die hetzelfde zegt Ik wed dat als we teruggaan naar Aconcagua we een 'andere' berg zullen beklimmen We voelden zoveel dingen tijdens de klim We voelden opgewonden, moe, licht in het hoofd van de hoogte Maar meestal voelden we ons zo gelukkig om een ​​van de beste weerdagen te ervaren op een Aconcagua-top. Het was zo'n geweldig weer die dag, dat onze gids Mariano, die deze berg 47 keer beklom, nam zet zijn hoed af en zet voor de eerste keer van zijn leven op deze verhoging een pet op. Bedankt voor het kijken en blijven tot het einde, blijf klimmen!

2021-03-04 04:43

Show Video

Other news