Hissipyöräilyä ja upea sviitti! - EEPPINEN ROADTRIP 3

Hissipyöräilyä ja upea sviitti! - EEPPINEN ROADTRIP 3

Show Video

[Elektroninen musa soi.] [Auto starttaa.] [Auto lähtee liikkeelle.] [Musa soi yhä.] [Eetu:] Jakso toteutettu kaupallisessa yhteistyössä - Syötteen Matkailuyhdistyksen kanssa. Oikein lämpimästi tervetuloa - Eeppisen Roadtripin kolmannen kauden pariin.

Vuosi oli väliä, ja vihdoin me ollaan taas tien päällä. Tuttuun tapaan meiltä tulee kuusi jaksoa, - joista joka toinen mun kanavalle ja joka toinen Villen kanavalle. Tänään ensimmäinen jakso on mun kanavalla - ja ens perjantaina Villen kanavalla. Soittolista videon kuvauksessa. [Ville:] Tällä kertaa me ollaan - aivan mahtavalla asuntoautolla liikenteessä. [Ville:] Me löydettiin tiemme tänne Syötteelle.

[Eetu:] Yövyttiin viime yö upeassa KIDE-hotellissa, - joka ihan uutuuttaan tossa kiilteli. [Eetu:] Tultiin eilen illalla tänne. Otettiin hyvät yöunet alle. [Eetu:] Syötiin herkullinen aamiainen. [Eetu:] Siellä oli valmiina - tämän päivän aktiviteettia varten polkupyörät varastossa. [Eetu:] Täällä on selkeesti mietitty kaikki rinteiden käyttäjiä ajatellen.

[Eetu:] Eli talvella tossa voi lasketella - ja nyt kesällä siellä voi polkea pyörää erilaisilla reiteillä. Meillä on viimeinkin paljon erilaisia kaupallisia kumppaneita. Esimerkiks kaupunkeja, jotka mahdollistaa paljon siistejä juttuja tälle kaudelle.

Kyllä, budjettia on oikeesti nyt tehdä jotain juttuja. [Jesse:] ...maksaa ainakin siis... - Koska... ...meillä on täällä tuottaja Jesse Braun... Anna mullekin vähän. - No, ota tosta vähän.

Tuottaja Jesse on tosiaan hoitanut meille kerrankin hyvän budjetin. Ei tarvii pelleillä minkään ERHK:n kanssa. [Naurua.] Näin käy, kun piti säästää jossain.

Nyt meillä on vihdoin oikeesti siistejä juttuja luvassa - ja tästä tulee mahtavaa. Ja kaikille voi maksaa palkkaa, kuten tuotantotiimille. Ei mitään, tervetuloa seikkailuun. Lähetään ensimmäisen aktiviteetin pariin. [Eetu:] Tervetuloa, nyt se alkaa. Nimittäin, hissipyöräily.

Eli maastopyörillä mennään fiilistelemään tonne. Mulla on yks kaveri, joka harrastaa tätä. Mä aina katon, että on tää hullujen hommaa - vetää ihan täysillä alamäkeä tämmösellä. [Ville:] Vedettiin äsken parkkipaikalla treenit - ja kyllä tää ihan mielettömän hyvän tuntunen pyörä on. [Eetu:] Niin pehmeetä, kuin jollain jousitetulla patjalla. Kävin parkkipaikan toisessa päässä ja nyt jo hengästyttää. Aiaiaih...

[Ville:] Otetaan vähän iisimpi reitti eka - ja sitten varmaan lähetään vähän hurjempiin paikkoihin. Lähetään rinteeseen. [Matte:] Vähän jännittää.

[Chilli musa soi.] [Pyörän rätinää.] [Musa soi yhä.] [Sora pyörii alla.]

[Eetu:] Meinas käydä köpelösti. [Musa jatkuu.] Tää on niin kivaa. Nyt, kun on päässyt vauhtiin, niin haluu vaan niitä hyppyreitä. Tietkö silleen fiuu. [Nauraa.]

[Eetu:] Haluais vaan, että alamäki jatkuis ja jatkuis. [Ville:] Joo, ja vähän kun on oppinut noita reittejä tossa, niin tietää, - missä kohtaa voi mennä kovempaa ja missä kannattaa jarruttaa. [Ville:] Tosi hyvät vinkit saatiin tossa. [Ville:] Ja ne tuli todellakin käyttöön tuolla reitillä. Ja että on mukava mennä tämmösellä pyörällä, - joka on täydellinen tähän. Se joustaa...

Se muovautuu maan muotojen mukaan. Nää säädettiin meille täydelliseks. Ja tässä on ihanaa sekin, että tää penkki on säädettävä. Sitä voi kesken ajon säätää. [Matte:] Mä rupesin vähän liikaa luottaa itteeni.

[Matte:] Sen takia mä yhen kaatumisenkin otin, - koska mä halusin koko ajan mennä vaan kovempaa ja kovempaa, - enkä antanut yhtään aikaa opettelulle. Se heti kostautui sillä, että mä kaaduin. Mutta ei käynyt pahasti? Ei, ei käynyt mitään. - Se on tärkeintä.

Tässä mennään aika hissukseen. Pitää muistaa omat rajat tietysti. Nyt meillä tulee kilpailu. Aikakilpailu. Se on järjestetty meille täällä ja se oli hyvä idea meidän vetäjiltä. Voittajalle on luvassa lippis.

Me ollaan haluttu just semmosta Syöte-lippistä. Se on pakko voittaa. - Tommonen matkamuisto. Se on parasta, koska se pyörii toimistolla ja tulevilla roadtripeillä. Voidaan aina muistella niitä hikiä, jotka siihen on tarttunut alamäessä.

[Naurahdus.] Kyllä. Eiköhän lähetä kisaamaan. - Lähetään. [Voimistuva musa alkaa.]

[Vetäjä:] Paikoillanne, valmiit... Aja! [Bassokas musa soi.] [Musa hiipuu.]

Nyt ollaan täällä rinteen päällä aivan mahtavissa maisemissa. Lähetään vetää kahden kilsan reitti. Kyseessä on siis hissipyöräily, joka tarkottaa sitä, - että hissillä tullaan ylös. Jos ootte ikinä käynyt laskettelemassa, - niin tuolla on tommoset ankkurihissit ja se kapula lyödään satulan taakse. Sen kyydissä tullaan ylös. Me tultiin nyt autokyydillä tänne.

Mikä on hissipyöräily? Se ei ole sama asia kuin alamäkiajo. Hissipyöräilyssä on suunniteltu reitti valmiiks - ja se on niin sanotusti katettu uudella maalla. Siinä on helpompi mennä. Täällä on ennaltasuunnitellut reitit. Tää on vähän alottelijaystävällisempi laji. Tän oli joku 3-vuotias laskenut. - Joo, viime kesänä.

Eli tää sopii ihan kaikille. Tässä ei tarvii mennä veren maku suussa. Nyt ei kilpailla. Nyt me päästään fiilistelemään. Pysähdytään... Meille kerrotaan, mitä on luvassa. Ville hymyilee just silleen, että hän menee täysii.

Mä kuulin, että ennätys oli joku kaks minuuttia tulla tää. Joku oli vetänyt tän kahessa minuutissa. - 2 kilometriä 2 minuutissa. Mä meen puoleentoista. - Meet vai?

[Naurua.] No ei. Mä oon kerran lasketellut. Ensimmäisen kerran, kun laskettelin, - mä vedin sukset ristissä suoraan sinne alas. En yhtäkään kaarrosta tehnyt. [Naurua.] Toivotaan, ettei käy ihan samalla tavalla.

Ois kiva päästä joskus äijien kanssa vetää laskettelua. Joo, se ois kyllä... - Mä siis tykkään ite siitä. Mulla on omat sukset ja mä oon paljon lasketellut elämäni aikana. Se on kivaa. Lähetään laskemaan mäkeä. [Rytmikäs elektroninen musa soi.]

[Eetu:] Huh huh, mitkä maisemat. [Matte:] Jep. On kyllä ihan sairaat maisemat täällä. [Musa jatkuu.] [Eetu:] Nyt on kyllä myönnettävä, että nyt oikeesti... [Nauraa.]

[Eetu:] This is kuumotus. [Musa jatkuu.] [Eetu:] On tää oikeesti... [Eetu:] Tää on siisteimmistä jutuista, joita on päässyt tekemään.

[Musa jatkuu.] Tää vika hyppyri oli kiva. - Joo, niin oli. Nyt ollaan hissipyöräilyt suoritettu. Oli kyllä hauskaa. Oli ja yllättävän rankkaa. Kyllä tossa sykkeet oli korkeella. Me ollaan aivan naamat punasina täällä.

Toi oli niin hemmetin hauskaa, että sitä vaan alko: - "Noniin, nyt vähän vauhtia lisää." Mutta ei sitä ehkä kannata varsinkaan nyt eka... [Nauraa.] Tää on meidän eka alamäkipyöräily taikka hissipyöräily, - niin ei ehkä kannata liikaa alkaa sähläämään. Mutta toi reitti oli niin kiva.

Välillä, kun ehti kattoo ylös, oli vaan, että huh huh, kun on maisemat. Oli hienot maisemat ja oli siellä aika jyrkkiäkin kohtia. Ne oli jännittävimpiä. Ne oli jännittäviä, mutta todella hauskoja. Törkeen hauskaa. Tää Syötteen alue on, mihin tullaan ihan vaan harrastamaan pyöräilyä.

Jos koskaan mietit, missä sen alottais, - niin mä ehdottaisin, että täällä. Juu, ja täällä näitä reittejä riitti. Niissä vaikeemmissa on mukulakiveä ja se tuntuu käsissä. Mä uskon, että meillä on huomenna paikat jumissa.

Kyllä varmaan. - Kovaa duunia keskivartalolle. Nyt me lähdetään lounaalle. Mutta ennen sitä, otetaan selvää, - kuka oli nopein siinä kilpailussa. Voittajalle tulee upea Syöte-lippis. Ja häviäjä jää paitsi upeasta kokemuksesta tänään illalla. Haluutteko kuulla ajat? - Joo. - Kerro.

Kolmantena... ...Matte. Aika 31.23. [Taputtavat.] Mitä mä olin viiminen! Toisena... ...Ville, 30.31. Oho. - Aijai. Ja voittajana Eetu, 27.33.

Oi, mitä?! - Iso-Syöte-lippiksen omistaja. Onneksi olkoon. - Kiitos paljon. Mä arvasin. - Hyvä oli kisa kaikilta. Kiitos teille, että tarjositte tämän. Minä olen niin onnellinen. Minulla on nyt, tyypit, Iso-Syöte-lippis. Mä oon niin kateellinen. Mä en kestä.

Te olette kaikki voittajia meidän silmissä. Te olitte aivan loistavia. Meillä on lohdutuspalkinto. - Jee! [Naurua.] Se on kiva, että Eetulla on eri värinen.

Eetu sai Iso-Syötteen sinisen, että se on voittajan väri. Muilla on ihan harmaat. - Let's go. Heti päähän. Kiitos teille. - Kiitos todella paljon teille. [Rauhallinen ja hiljainen musa soi.]

[Matte:] Ollaan tultu tämmöseen tosi mukavaan kotaan Pikku-Syötteelle. [Eetu:] Pikku-Syöte on Iso-Syötteen vieressä. [Eetu:] Täälläkin on hotellitoimintaa. On rinteitä talveks lasketteluhommiin ja täällä on paljon leiritoimintaa.

Nyt me ollaan alottamassa kokkailuhommat. Ville. Sä, kun olet tommonen eräkävijä... Näytä meille, miten tuli sytytetään.

Samalla pestään kädet siitä, ettei meidän tarvii tehdä sitä. Saatko sä varmasti sen ilman sytytyspalaa? [Nauravat.] [Eetu:] Meillä on tänään luvassa porovartaita.

Siinä on vähän kasviksia. Meillä on myös juureksia, jotka me pyöräytetään pannulla. Kukaan meistä ei ole syönyt poroa pitkään aikaan. Tästä tulee ihan mahtavaa. Ja jälkkäriksi, mikä parasta... - [Ville:] Oo! [Eetu:] Nokipannukaffet.

[Ville:] Nyt kyllä kahvi maistuu. - Kyllä. [Matte:] Jos mä paistan pihviä kotona, - laitan voita ja myös öljyä ja vedän sen ihan kuumaks - ja sitten isken siihen. - [Ville:] Pihvimestari oikeen. En mä ole hyvä laittaa pihvejä, mutta mä oon yrittänyt opetella. [Rasva tirisee.] [Tirisee pannulla.] [Ville:] Ooh, vau! [Rauhallinen musa soi.]

Vitsi, mitkä annokset. Näyttää niin hyvältä. Tunturileipää. Muistuttaa kuulemma saaristolaisleipää. Näyttää oikeesti todella hyvältä. [Matte:] Otetaan se eka. - Otetaan leipä. [Ville ymähtää tyytyväisenä.] On. - Vähän makeutta. Näyttää vähän punertavalta. - Medium.

Just niin kuin piti. - [Ville:] Noni. On hyvää. - [Eetu:] On. Vau. [Ville:] Nyt nautitaan kahvit. Sitten päästään lisää pyöräilemään hienoihin erämaisemiin. [Rauhallinen elektroninen musa soi.] Hienon näköstä on kyllä.

[Eetu:] On tää melkosta. [Musa jatkuu.] [Matte:] Op! Noniin...

[Matte:] Jäi kenkä sinne. [Naurua.] [Matte:] Jäi kenkä sinne suohon. [Matte:] Koettu. - Hyvä! Ja lisää tulossa.

[Musa jatkuu.] [Eetu nauraa.] Hyvä fiilis. Kerran tuli tossa... nuorisokielellä bludattua. [Nauravat.] Bludattua.

[Ville:] Eetukin bludas just katajaan. Voi kataja parka. Mä lensin tonne aivan nurin. Mukkelis makkelis. [Ville:] Aika jännittäviä reittejä tuolla on. [Ville:] Siellä on välillä isojakin kiviä, kantoja ja juuria, - joiden yli ollaan tultu.

[Eetu:] Nää renkaat kestää mitä vaan. - [Ville:] Ne menee ihan tosta vaan. [Ville:] Mä oon ollut monta kertaa silleen, - että nyt, nyt, nyt tapahtuu jotain, mutta se vaan menee siitä [vuup]. Mä oon vaan mennyt. - [vuup]. Tosi siistiä. Ihan sikakivaa. [Musa jatkuu.]

Hyvä, hyvä! - Toi oli ihan mahtavaa. Siis toi on niin parasta vetää noita harjureittejä tuolla. Mä otin lähikosketuksen suomalaiseen suohon alkumatkasta. [Ville:] Se on... Se oli turpeessa. [Eetu nauraa.] Toi oli jotenkin jännittävä kokemus.

Matte katsoi, että sen keskisyke on ollut 150 ton koko matkan. Kyllä kelpaa sydämen sykkiä, kun on sydän paikallaan. Onko sydän paikallaan? - On, on. Kyllä tässä on semmonen olo, että on tullut tehtyä jotain.

Mieti, kun ne jyrkät ylämäet ois vetänyt ilman sähköavustusta. Siis ei mitenkään. Sairas toi sähköavustin. Siinä oli niin tehokas moottori. Se oli pikku polkasu vaan, turbovaihde silmään ja... Mitä toi pyörä maksoi? - Yli 5 000.

Joo, yli 5 000. Noi on pyörien huippua. [Kevyt ja rauhallinen elektroninen musa soi.] [Tuli rätisee musan taustalla.]

[Rauhallinen musa soi yhä.] [Rauhallinen musa soi hieman voimakkaampana.] [Musa soi yhä.] [Veden kohinaa musan taustalla.]

Höllii. Höllii todellakin. Voi että, mikä mesta. Aa! Kunnon urheilusuorituksen jälkeen tänne Spahan vähän rentoutuun. Poreammeeseen, hierontaan... Mä en kestä. Tää on tosi kivan näkönen paikka. Ja sauna! Sauna on myös... Oooh!

[Ähisee.] Aika kiva. Oisko uskonut pari vuotta sitten, että roadtripillä ois tällästä? [Nauraen:] En. Kattoo edellisiä kausia, niin ei. Siis tää on niin hyvä oikeesti ton aktiviteetin jälkeen. Mä en kestä.

Aah... Ihan parasta. Kato, mitkä maisemat. - No juu, kyllä kelpaa. Kohta hierontaa. - Siis aivan luksusta.

Pääsispä hierontaan. - Me nautitaan, Matte, sunkin puolesta. Näin käy, kun ajaa hitaasti alamäkeä. Meillä on vanhat luut.

[Eetu nauraen:] Niin ne tarvii hoitoa. - Vanhat luut tarvii rusauttelua. Mua legit oikeesti vähän jännittää, koska mä en ole ikinä ollut hieronnassa. Se voi olla oikeesti aikamoinen kokemus.

Ai että, oikeesti... Tää tekee niin hyvää. Kiva päivä, todella kiva päivä tänään ollut. Ja tää poreamme kyllä kruunaa tän. Ja se hieronta. Hieronta ja sitten mennään syömään. Sitten me ollaan ihan valmiit. - Aaaahhh...

Ei edes haittaa, vaikka noi meni hierontaan. Mä jään tähän. Mä oon tässä koko illan. [Kevyt rentoutusmusa soi.]

Oh... Harmittaa, kun se on ohi. [Naurahtaa.] Mä en haluu nousta. [Naurahtaa.] [Nauraen:] Silmät ihan sumeena oikeesti. Tää on hienoa, että mä oon Villen kanssa täällä. Kiitos, kiitos.

Kato, siellä on tommoset hedelmätkin. [Nauravat.] [Hieroja:] Ne on karpaloita. - Karpaloita, hedelmiä. [Naurua.] Siis oikeesti, mä olin yhtä tän penkin kanssa. [Naurua.] Käsi, kun oli tässä näin... [Eetu nauraa.] Mä en tiennyt, kumpi oli käsi ja kumpi kaluste. [Eetu nauraa.] Mulla oli niin rento olo.

En mä pääse täältä ylös. Oli todella rentouttava. Vitsi mä haluun vielä saunaan ja sinne kylmäaltaaseen. [Ähkäisten:] Ei... - Sun pitää mennä. Nähdään illallisella. [Kevyt ja rento musa soi.]

Meillä on sviitti varattu. Me ei olla nähty tätä. Me äsken käytiin syömässä ja nyt ekat reaktiot. Phoenix suite. [Nauravat.] [Ville:] Ei ole todellista.

[Matte:] Eikä! - Mitä?! [Rauhallinen hip hop -musa soi.] Tää ensimmäinen näky tässä! - [Matte:] Ei voi olla! [Ville:] Poreamme! [Eetu naurahtaa.] [Ville:] Tää on lämmintä. Dips! Täällä on takka. - Mä en edes huomannut. Takka hotellihuoneessa. [Matte:] Okei, noniin, tää vaan jatkuu. [Ville:] Häh? - [Eetu nauraen:] Täh? Toinen huone.

Mä oon sanaton. - Jep. Onko missä kylppäri, jos tossa on poreamme? Se on tuolla. [Ville:] Tää on aivan överi. Mä en kestä. [Eetu:] Tää on isompi kuin monien kämppä. [Eetu:] Ei jumankauta... Täällä... [Ville:] Ihan superhienon näkönen. - [Eetu:] Hemmetin iso sauna.

Valkoset kiukaankivet. [Ville:] Se on merkki luksuksesta. [Matte:] Tossa on toinenkin sauna. - [Ville:] Siis toinen? [Eetu:] Onks se höyrysauna? - [Matte:] On. Onks meillä höyrysauna? - Älä valehtele, ei voi olla.

[Eetu:] Täällä on vessa ja iso keittiötila. [Ville:] Nyt on tunnelmaa täällä. - Ja mattapintaa. En tiiä, miksi mä ihailen tätä mattapintaa. [Matte:] Se on mageen näkönen.

Okei, no cap. Suomen hienoin hotellihuone, jossa mä oon ollut. Joo, en kans... - Hienoin, jossa mä oon ikinä ollut.

Ehdottomasti nyt on kyllä överi. Syötteen väki on pitänyt meistä todella hyvää huolta. Ihan mielettömät aktiviteetit ja kaikki. Kiitos tästä päivästä, Iso-Syöte.

Ja Pikku-Syöte. Tää on niin cool... - [Eetu:] Näyttää, että se on palanut. Kyllä. - [Eetu:] Siihen liittyy tarina. [Eetu:] Tää hotelli on palanut vuonna 2018 - ja tää on rakennettu tähän uudelleen.

Ja tää on älyttömän upea. Täällä on vielä vähän pihatyöt kesken, mutta kaikki on kuin uutta. [Myöntävä ymähdys.] On siis ihan mieletön. Mä laitoin just molemmat saunat päälle. [Nauravat.] Laitoit? - Joo, joo. Todellakin laitoin. Pikku flex. - Mä meen molempiin.

"Mennääks me tänään saunaan?" "Kumpaan?" "Molempiin." [Ville nauraa.] Toi on kyllä oikeesti flex. [Eetu:] Iso flex.

[Tahtinen musa soi.] [Ville haukottelee.] [Nauravat.]

On täynnä, on saunottu ja kylvetty ja nyt mennään uudestaan. [Nauraa.] Koska huoneessa on... Miettikää, mikä ongelma. Ei jaksa enää mennä, koska huoneessaKIN on... ...kylpylä. [Ville:] Onko pakko saunoa? Mä oon niin rentoutunut nyt jo. [Eetu nauraa.]

[Nauraen:] En mä voi enää... Mä en voi rentoutua enää. Fyysisesti mahdotonta olla rennompi olo. Mutta meidän on pakko. [Nauraa.] Mä en jaksa. Mä oon niin väsynyt.

Mä oon täällä tämmösessä... [Naurua.] ...Titanic-asennossa. Eetu vois vielä piirtää... Pitäiskö sun piirtää? Mä piirrän. Jesse ei reagoinut mitenkään tähän tilanteeseen. Se vaan tuli silleen: "Aa, okei." Matte tuli ihan isäntänä ilman paitaa avaa oven.

[Eetu räkättää.] [Ville:] Matte tuli vaan ilman paitaa. Ollaan kaikki aivan loppu. Jesse, nyt saunaan.

Siellä on kaks saunaa päällä. Valitse molemmat. Menkää nyt tuotantotiimi saunomaan. [Rauhallinen musa soi.] [Hotelli-ihminen:] Huomenta! - Huomenta, huomenta! [Hotelli-ihminen:] Me kuultiin vähän huhua. - No? [Laulavat:] Paljon onnea vaan... - Ei hitto... [Naurua.]

[Hotelli-ihminen:] Hyvää syntymäpäivää! - Kiitos paljon. Saat tämmösen symbolin Syötteeltä. - Oijoijoi, nyt on. Nyt on kaikki. - [Eetu:] On hieno. [Matte huokaa.]

[Hotelli-ihminen:] Paljon onnea. - Kiitos. Ei voi synttärit paremmin alkaa. [Matte:] Kyllä kelpaa. Nyt on herkullinen aamiainen syöty ja taas on ähky päällä.

Kyllä on ähky ja aika väsynyt olo. Nimittäin eilen oli aikamoinen aktiivipäivä. Oli ihan sikahyvät löylyt saunassa. Mä hifistelen kahvinpohjat ja otan pienen palan kakkua, - sitten lähetään pakkaamaan tavarat - ja kohti seuraavaa kohdetta. Noniin, Ville. Ois aika jatkaa matkaa tässä Pohjolan rengastiellä. Kyllä. Nyt on hypätty auton kyytiin.

Eiköhän pistetä navigaattori... [Eetu toppuuttelee.] Ville, me ollaan hankittu ihan oikea paperikartta. Ei me katota mistään navigaattorista. Me ollaan nyt roadtripillä. Autokartta siis. [Ville pärskähtää.] Tosta ja... - Tää onkin tosi kätevä. Me ollaan täällä ja tonne päin... Oho, itse asiassa pitää kääntää vielä.

Noniin, just joo... - Me ollaankin niin ylhäällä. Nyt täältä puuttuu kyllä joku. - Häh? Missä Matte? Mitä ihmettä? [Naurua.] [Eetu:] Mitä ihmettä siellä... kurkut silmillä. Häh?

[Ville:] Kurkut silmillä! - [Eetu:] Matte! Mulla on synttärit tänään ja mä en päässyt eilen hierontaan, - niin mun piti saada rentoutua. Saunatakki päällä! Tuli vähän äkkilähtö. Nähdään ens viikolla meitsin kanavalla. Muistakaa kattoa videon kuvauksesta soittolista. Sieltä löytyy kaikki jaksot. Kiitos vielä Iso-Syöte ja Pikku-Syöte.

Nyt jatketaan matkaa. Moro!

2021-07-18 12:58

Show Video

Other news