Suomen pisin seinä ja kuumottava vapaapudotus! - #3 EEPPINEN ROADTRIP 3

Suomen pisin seinä ja kuumottava vapaapudotus! - #3 EEPPINEN ROADTRIP 3

Show Video

[Elektroninen musa soi.] [Musa soi yhä.] [Eetu:] Jakso toteutettu kaupallisessa yhteistyössä - Visit Raahen ja Visit Kalajoen kanssa.

Oikein lämpimästi tervetuloa uuden Eeppisen Roadtrip -jakson pariin. Me ollaan tällä hetkellä Raahessa. Viime viikolla Villen videolla me oltiin seikkailemassa merillä. Se kannattaa kattoa.

Nyt... ollaan metsästämässä jotain hyvin... ...harvinaista. Jotain, mitä kaikki aina sanoo. Aina, kun on kysytty ehdotuksia Eeppiselle Roadtripille, - niin aina tulee ruokapaikkoja saatesanoilla: - "Täällä on Suomen paras..."

Tämä asia löytyy joka kunnasta. Ainakin meidän katsojien mielestä, - kun me kysytään, missä on Suomen paras kebab. Ehkä se sitten on täällä. Nimittäin Raahessa on... Siis on valtakunnallisesti uutisoitu, että Raahessa ois Suomen paras kebab. Onneks me ollaan nyt täällä. - Kohta päästään syömään.

Tavataan paikallinen, joka meitä opastaa - ja fiilistellään kulttuuria. Museo. Joo, siellä on joku todella kuumottava asia. En ole hetkeen nähnyt mitään niin pelottavaa, - kun kateltiin kuvia ennen reissua. Laitetaan scootit päälle. Meillä on mukana sähköpotkulaudat, jotka helpottaa meidän liikkumista.

Nää tulee vielä myöhemmin paremmin esiin. Mutta nyt me lähetään nauttimaan Raahesta. Pitää käydä myös hyvät kaffet juomassa jossain - ja ehkä sieltä löytyy myös pikku fiikka eli pulla. Oho. - Eiköhän lähetä. - Let's go. [Fiilistelymusa soi.] [Eetu:] Oli herkulliset kahvit ja kakut Langin Kauppahuoneella.

[Eetu:] Saatiin vilkasta hotellihuoneitakin. [Eetu:] Oli tunnelmaa, koska ei ollut mitään turhaa digiä. [Eetu:] Ei ollut televisioita. [Eetu:] Se paikka oli tosi hienosti kunnostettu ja laitettu. [Eetu:] Raahellakin aikamoinen historia.

Ei tiennyt ennen kuin tänne tuli ja oikeanlaiset ihmiset on siitä kertonut. Jotenkin tosi kiehtovaa. Tääkin paikka on palanut 1800-luvulla - ja rakennettu sitten kaikki ihan uudelleen. Älytön fiilis, kun näkee näitä vanhoja rakennuksia - ja tajuaa, että nää on ollut täällä pitkään. Hienoa, että nää on säilytetty. Näitä on joskus meinattu jyrätä alas.

[Heimo:] Siinä se alakaa jo näkymään. Täällä näkyy suuri nähtävyys. Me ollaan nyt Suomen, ehkä maailman pisimmällä seinällä, - joka oli meille aika hauska juttu, kun tähän törmättiin, - kun me mietittiin tätä meidän roadtripiä. [Eetu:] Mutta se on aivan totta, se on täällä. [Ville:] Pitihän tämä todistaa omin silmin.

Mun elämä on taas ottanut yhden uuden askeleen eeppiseen. Paikalla meillä on täällä Heimo. Hän on herra tämän seinän maineen takana. Kyllä. On tämä minun ja kaverin ansiosta päätynyt -

suuren maailman tietosuuteen. [Heimo:] Ollaan skeittareita kaverin kanssa. Jossakin välissä junnuna asuttiin pienemmällä paikkakunnalla Pattijoella. Sitten kun sai ajokortin - ja pääsi tänne suuren kaupungin äärelle skeittaa, - niin lähettiin tänne kiertelemään spotteja. Tuo katu, joka tosta lähtee alas, niin siinä on huomattava alamäki. Me sitä kruisattiin monesti ja me tossa nurkalla hoksattiin, - että tässä on pitkän näkönen seinä.

[Heimo:] Alettiin puhuu siitä, että se on Raahen pisin seinä. Kaverille kerrottiin, että tiiättekö, - missä on Raahen pisin seinä ja käytiin esitteleen. Meillä on kavereita paljon Helsingissä ja muualla.

Kun ne tuli käymään Raahessa, - niin aina ensimmäisenä tähän seinälle. [Nauravat.] Kun on käynyt ulkomaalaisia vieraita, - niin se voidaan hyvin esitellä maailman pisimpänä seinänä... [Naurua.] ...ihan yhtä lailla. - Kyllä. Siitä se sitten lähti ja sitä on käynyt eri tahot kuvaamassa. Mulla tuttu assuu tässä vastapäässä talossa, - niin se sanoi, että kesällä päivittäin sitä käydään kuvaamassa. [Nauravat.] Se on siis oikea nähtävyys. - On, on.

Tää on semmonen juttu, jonka Heimo on pistänyt aluilleen. Ja porukka tulee sitä kattomaan, ihan niin kuin mekin. - Just näin. Täppäsin Google Mapsiin "Suomen pisin seinä" - ja tein siitä nähtävyyden. Viime viikolla tuli ilmotus Googlessa, että 100 000 hakua. [Nauravat.] Se on merkittävä kohde.

On hankala ottaa kuvaakin, kun se on niin pitkä. [Kamera räpsyy useita kertoja.] [Nauravat.] [Matte:] Ootteko te mitannut tän? - [Heimo:] Ei virallisesti, - mutta se on Suomen pisin seinä, niin sen täytyy olla pitkä.

[Ville:] Kyllä sen on pakko olla. Ei ole kukaan väittänyt toisin. [Heimo:] Ei ole tullut kilpailevaa seinää vastaan. Onko juorupeilit teille tuttuja? - Juorupeili? [Heimo:] Täällä usein vanhoissa taloissa on. Emäntä tuolla sisällä on leiponut tai muita kotitöitä tehnyt, - niin se on voinut juorupeilistä kurkkasta. Näkee kumpaankin suuntaan tänne kadulle.

[Kuorossa:] Aaaaa... Juorupeili. Ihan uus... Ei tarvii päätä työntää ikkunasta ulos, kun näkee tosta. Ei. Se on tosi kätevä. - Pitää itellekin asentaa tommonen. Tommonenhan ois kova. - [Heimo:] Voi stalkkailla. [Rento kuvitusmusa soi.]

[Eetu:] Terve! - [Matte:] Moro! [Ville:] Nyt ollaan kaikkein pyhimmän äärellä. Take Awayssa Raahen kebappila, - joka on kuulemma Suomen paras kebab. Eikä vaan jonkun mielestä, vaan aika monien mielestä.

[Eetu:] Mä kuulin, että Rölli-kastike on se juttu. Eli otetaan kebab ranskalaisilla ja siihen Rölli. Heimo tossa vinkkas, että majoneesikin vielä päälle. Mä otan saman setin. - [Kassa:] Ihan samanlainen? - Juu.

Mullekin sama. [Musa jatkuu.] [Matte:] Oh! Kattokaa nyt, äijät. - [Eetu:] Ei saakeli... Mua jännittää oikeesti. Mä oon oottanut tätä siitä asti, kun me päätettiin tulla Raaheen.

[Ville ymähtää.] Sama. Ville on jo haarukassa. Ootetaan nyt Mattea. Mäkin otan nopee kuvat. [Kamera räpsyy useita kertoja.] Joko saa syödä? - No, otetaan nyt. [Tyytyväistä yminää.] On.

Nyt on hyvät kastikkeet. Ja tää liha. Kastiketta pitää olla kaikessa ihan törkeesti. Tässä sitä on. Kyllä hyvä kebab on vaan hyvä. [Naurahtaa.] Sieltä tuli. - Niin kuin Matte sanois.

Täällä on Maanjäristys eli tosi tulinen dippi. Oho... Oho! Oh... - Ja lisää. Toi jälkipurasu tuolta... Todella hyvä. - Mä nautin niin paljon.

Ymmärrän täysin, miks tätä paikkaa kehutaan. [Musa jatkuu.] Nyt olemme menossa kattomaan jotain todella kuumottavaa. Nimittäin maailman vanhinta sukelluspukua, Wanha Herra. Se on tän koko museon kohokohta. Siellä se on.

[Eetu:] Oi... Siis maailman vanhin sukelluspuku. - Jep. [Ville:] Miten se on täällä? Toi on niin kuin... jotain nahkaa toi koko puku. Nahkana käytetty vasikannahkaa.

Se on vedenkestäväksi tiivistetty sian ihralla, tervalla ja pienseoksella. "Hupun yläosassa on aukko puiselle ilmaputkelle." Sinne mentiin vatsa-aukosta sisään. "Sukellukset olivat lyhytkestoisia." Tsekkailtiin lähinnä laivojen pohjia.

[Ville:] Niin, juu juu. - Että siellä on kaikki hyvin. Ei tarvinnut ajaa telakalle. Hirvee ruljanssi käännellä ja kallistella. Aikamoista. Tää on oletettavasti tehty Suomessa.

[Eetu:] Wanha Herra. On annettu leikkisä nimi sille. [Eetu:] Tää on käynyt ihan Amerikassa asti näytillä. [Eetu:] Portugalissa ollut ja... Todella kriippaava.

[Eetu:] Mun mielestä aika hienoa, että se on maailman vanhin sukelluspuku. Tästä on tehty uudempia versioita. Se meille eilen kerrottiin. Niitä on sitten viety näytille. Joo, on myös Nuori Herra. - Nuori Herra, joo... [Eetu:] Kuulemma lapset pelkää tätä todella paljon.

Pakko myöntää, että mä oisin itse aivan kauhuissani lapsena. Näyttää vähän siltä, että en välttämättä mahtuisi. [Ville:] Hurjan näkönen otus.

Haloo? Haloo? Haloo? Missä Suomen paras kebab? Ai Raahessa? Okei. Tiedätkö, missä on maailman vanhin sukelluspuku? Ai Raahessa? Okei. No, mites toi maailman pisin seinä? Ai sekin on Raahessa? Onpa jännä juttu.

[Ville:] Täältä löytyi tämmönen varasto. [Ville:] Kattokaas. - [Matte:] Oho! [Eetu:] Oi! Nuori Herra, vai? [Ville:] Nuori Herra. - [Matte:] Toi on vielä isompi. Se Wanha Herra oli vähän kutistuneen näkönen, - mutta tää on käytännössä oikea kopio siitä.

Eli replika. Tehty samalla tavalla kuin se. [Eetu:] Tässä mennään vatsasta sisään. [Eetu:] Siihen ympärille sidottiin se kiinni. Tää on kuulemma aina mukana joissakin noissa näyttelyissä.

Tota alkuperäistä ei viitti ottaa, ettei sille kävis mitään. Niin on tehty tämmönen kopio. Tällä on ihan sukelleltu. Tuolla on kuva ainakin.

[Ville:] Joku tyyppi tää päällä. Se oli sukeltanut vuonna -88 tällä. [Ville:] Todella kuumottava. [Eetu:] Mä en uskaltais mennä tommosessa.

[Ville:] En itekään. Kyllä ahistais. Mageeta. Ei tulis ajatelleeks, että se on Suomesta... Se on Suomessa tällä hetkellä ja se on Suomessa tehty. Tää oli semmonen juttu, jota mä halusin tulla kattomaan. Tää on jotenkin niin ainutlaatunen juttu.

Noni! Katos, mitä mä ostin. - Oi! Tuliaisia. Tuliaisia. - Avaimenperät. - Ihan huikeeta. Mihis me ollaan seuraavaks menossa? Me ollaan ihan täällä yläreunassa eli Raahessa. Fishriveriin. - Fishriveriin. [Nauravat.] Jäi harmittaa ekalla kaudella, kun ei päästy sinne.

Tai ei majotuttu sinne. Nyt päästään campingia kokemaan vihdoin tälläkin reissulla. Ai että, mä pääsen taas telttaan yöks. - Mäkin meen kyllä telttaan yöks.

On kiva, että päästään sinne. Siellä on nätit maisemat, jos vaan pysähdyttäis. Myös tuotantoryhmä pääsee nukkumaan täällä autossa. Mites tota... Raahe? Hieno paikka. Kiva paikka.

Hieno paikka. Todella hyvää kebabia. Menen ja sanon... Mä sanon sen. Mitä sä meinaat sanoa? - Mä sanon. Anna tulla, mä oon valmis. Suomen parasta kebabia. - Oliko? Oliko nyt? - Mun mp. Omistajapariskunta kertoi prosessista, miten he tekee.

He tekee kaiken itse. Lähiliha, lähikebab. Kyllä ja myös ne majoneesit ja kaikki on itse tehtyjä. Ei saa tommosta joka paikasta. Tosta huokui semmonen tosi iso omistautuminen tolle koko hommalle.

Ja se liha oli hyvää. Se oli niin laadukasta. Kommentoi alas, jos oot mahdollisesti itse käynyt - Raahen Take Awayssa syömässä kebabia. Mitä mieltä olit? Oliko Suomen paras? Itse sanon, että haipin arvonen. - Ehdottomasti. Eiköhän me startata auto ja lähdetä Kalajoelle. Meillä on täällä auki meidän budjetti - ja meidän tuottaja tekee tässä budjettiarvioita. Budjettiriihi on täällä myös käynnissä, ja mitä näitä nyt on.

Maten palkasta lähti just tonni. [Nauravat.] Otatko sä multa... Tossa on Matte... Yhteensä... Kyllä tosta nyt tonnin voi ottaa pois. [Rento musa soi.] [Junakuulutus:] Hyvät matkustajat. Tämä on Eeppinen Roadtrip.

[Kuuluttaja:] Autossa on WC, jonka käyttö on kielletty, - ellet halua itse tyhjentää säiliötä matkan päätyttyä. [Kuuluttaja:] Autossa ei ole ravintolaa. [Kuuluttaja:] Jääkaapin sisältö on todella huonosti järjestetty, - joten avaathan oven varovasti. [Kuuluttaja:] Seuraavana Kalajoki.

[Kuuluttaja:] Nästa Fiskflod. [Kuuluttaja:] The next stop Fishriver. Hyvää matkaa. [Rauhallinen ja rento musa soi.]

[Äänitsekkaus käsillä.] Kiitos aplodeista. - Kiitos. [Naurua.] Vitsi me ollaan hyviä, kun aplodit tässä vaiheessa.

Sitten lähetään... ...merelle taas. Eetu näyttää siltä, että se on ollut vuosia merellä. Juu... On kokemusta. Kokemusta on.

Meri... tuttu elementti. - Suola on mun suonissa asti. Aijaa? Sä oot kyllä aika suolanen jätkä. - Kyllä, se on aivan totta. Se on ihan totta. [Nauravat.] Purjelautailemaan lähdetään. Ollaan siis Kalajoella. Uskomattoman nätit hiekkarannat. [Ville:] Tuuli on erittäin navakka. Eli täydellinen meidän aktiviteettiin.

[Ville:] Vähän jännittää. Ei ole kukaan meistä kokeillut mitään tämmöstä. [Ville:] Joten taas ollaan ihan uuden aktiviteetin äärellä. [Ville:] Tulee varmasti hauskaa. - [Eetu:] Lähetään hyppimään veteen. [Kahlaa vedessä.] Mitäköhän tästä nyt tulee? [Kepeä musa soi.]

[Eetu:] Ei ole tasapaino meidän vahvuus. [Musa jatkuu.] [Naurua.]

[Ville:] Oon niin poikki. - Oliko se mukavaa? Se oli mukavaa, mutta... Haluaisin testata uudestaan paremmissa olosuhteissa, - koska noi oli kuulemma ääriolosuhteet.

Tossa on tosi vaikee pysyä pystyssä muutenkin. Eka vähän tolleen itekseen harjoteltiin - ja sitten se ohjaaja näytti: "Joo, joo, näin vaan." "Tälleen näin. Tuosta." Ja sitten se lähti taivaanrantaan. Kiisi vaan sinne.

Jep. - "Joo, joo... Okei." "Me tehdään perässä." - "Ai noin vai?" [Ville:] Te saitte muutamat hyvät onnistumiset. [Ville:] Näytti niin mageelta. Ja se oli varmaan aika hauskaa.

[Ville:] Mä sain... Ehkä kaks metriä meni. [Ville:] Mä varmaan unohdin kaikki ne tärkeet ohjeet saman tien. [Matte:] Mä pääsin tossa lopussa tosi pitkälle. [Matte:] Pysyin jonkun puol minuuttia siinä päällä.

[Eetu:] Eipä siinä. Kiitoksia tästä. Lähetään suihkuun. - Lähetään. [Rento musa soi.] [Musa hiipuu.] [Vesi liplattaa.] [Eetu:] Kesäkuu ja on aivan helv...[piip] kylmä. Ennen kuin me lähettiin tänne, kaikkialla oli +40.

Me oikeen ajotettiin tää matka tähän kesälle, - että sitten on oikeesti lämmin. Me mietittiin, että kesäkuussa, - kuukausi myöhemmin, mitä normaalisti ollaan lähetty, - niin on lämmin sitten. [Naurua.] - Eipä ollut. Kun nukkuu teltassa ja herää aamulla, kun aurinko paistaa, - on ihan hemmetin kuuma. Oikeen hiki.

Mulla on siihen ratkasu. Matte aina haukkuu mua, - kun mä ostan kaikkea silleen: "Hei, toihan on hyödyllinen." Sitten mä otan sen. Tää oli yks niistä. [Naurahtaa.]

Nimittäin avaruuspeite. Kukaan ei tiedä, mitä avaruuspeitteellä tehdään. Mutta mun ymmärrykseni mukaan tämä häikäsee kaikki säteet pois päin. Tässä tapauksessa tää ei ehkä ole hyvä, - kun aurinko on ainoa pienikin lämmönlähde.

Nyt tää häikäsee sen vaan pois. Mutta aamulla... Aamu kuudelta tää on mun yllä. Eikös tätä nimenomaan käytetä, - jos sulla on hätä ja pitää saada äkkiä lämmintä? Onko tää niin? Toimiiko tää niin? - Tää on just semmonen. Itse asiassa tänne tuli heti lämmin jaloille. Tuliko? - Häh? Tää on semmonen. Tää lämmittää, tajuutsä?

Mä oon edelleen hämmentynyt siitä, että sulla on avaruuspeitteet mukana. [Nauraa.] Säteilytät auringonsäteet takasin... - Ei tää auta mihinkään sellaseen. Avaruuspeite on hätätapauksia varten. Mulle tulee mieleen ensiapu-sarjat, joku hätäjuttu...

Ikinä nähnytkään, että kukaan käyttäis... - Siellä pistetään aina avaruuspeite. Pelastetaan ihminen jostain kylmästä ja sille pistetään avaruuspeite päälle. Äänimies tietää tai Jesse tietää. [Äänimies:] Jostain merestä nostetaan hypotermiassa oleva... Oikeesti? Sitä varten? - Avaruuspeite päälle. Onko Jesse näin? - On, on. Vaatteet pois ja peite päälle.

Niin, otapa vaatteet pois. [Nauravat.] Eli toisin sanoen mä en tarvitse makuupussia tänä yönä. Et niin. Sä vaan sinne sisään käärit itses. [Matte:] ...yks semmonen tarjoushaukka. Sä meet sinne tarjouslaariin ja etsit sieltä tuotteen, - jolle sä pikasella matikalla keksit jonkunnäköstä käyttöä. "Tämä on hyvä ja minä tarvitsen tämän" ja sitten sä ostat sen.

Mä en itekään pääse yli siitä, että Eetu on mennyt lokeroon kaivaan: - "Hei, avaruuspeite! Aina tarvinnut tätä." Kaveri ei edes tiedä, mitä tällä tehdään. [Nauravat.] Sä oot silti ostanut sen. [Nauravat.] Ymmärrätkö, Eetu? - No nyt, kun sanot noin. No nyt, kun halvalla sai. Mutta kiitos, Eetu. Sä nyt pelastit meidät kaks. - [Matte:] Eikö ois kolmatta?

Ei valitettavasti. Ei ole tollaselle skeptikolle. Denialistille ei ole. Sanoo jätkä, joka on folion peitossa. [Nauravat.] Ei tommoselle skeptikolle viitti antaa. [Nauravat.]

Nyt nukkumaan. [Nauravat.] [Rauhallinen musa soi.] [Eetu:] Syödään aamiainen tästä. Ja taas suorittamaan niin, - että koko elimistö on koetuksella stressin ja huudon muodossa. Sä myit tän mulle todella hyvin. [Naurua.]

Mä en malta odottaa. [Naurua.] Tää Kalajoki Camping on aika kiva, koska täällä on kaikenlaista tekemistä. Sisääntulon vieressä jättimäinen torni, josta saa nauttia pitkän vaijeriliu'un - ja sen lisäksi sinne pystyy kiipeämään eli kiipeilyhommaa - ja kuumottava vapaapudotus. Tää on loistava käyntikohde Pohjolan rengastiellä, - jos sitä matkustelee. [Uljas musa soi.] Mua alkaa jo nyt jännittää.

[Musa jatkuu.] [Eetu:] Kuumottaako, Ville? - Kyllä vähän jännittää. [Eetu:] Älä kato alas.

Kaatuu... - [Eetu:] Hyvä, Matte. [Yhdessä:] Kolme! Kaksi! Yksi! Mene! [Huutaa.] [Ville:] Hyvä, Matte! [Huutoa.]

[Huutaa.] [Musa soi yhä.] [Ville:] Ootko sä valmis, Eetu? - [Eetu:] Mulla ei ole vaihtoehtoa. Oli ihan sikasiistiä. Ihan mahtava kokemus. [Työntekijä:] Kaikki ready? - Joo. Kuumotti aluks lähteä, mutta kyllä tohon pystyy menee ihan kuka vaan.

Tosi hyvältä tuntui mennä tuolla vapaana taivaalla melkeen jopa. [Musa soi yhä.] [Työntekijä:] Kolme! Kaksi! Yksi! Nyt! [Huutaa.] [Huutoa.]

[Huutaa.] [Huutoa.] Tää menee takaperin. [Musa soi yhä.]

[Eetu:] Huuuu! [Naurua.] [Matte:] Oliko kuumottavaa siinä reunalla? Kyllä mua siinä kuumotti. Mä en kattonut kertaakaan alaspäin. Ei saakeli... Oli se... Oli se älytön. [Matte:] Oli se siistiä. - Oli se. Oli se todella kuumottavaa, - mutta oli se kivaa, kun pääsi huutaa keuhkot tyhjäks.

Toi on just semmonen, kun sä lähet sinne - ja se alkaa liukumaan, niin sä oot ihan fiiliksissä. Se on ihan paras tunne. - Menisin heti uudestaan. [Eetu:] Noniin, vapaapudotus. - [Ville:] Tää on kauhee.

[Työntekijä:] Pikku askel eteenpäin tai aivan pikku hyppy. [Kuumottava musa yltyy.] [Työntekijä:] Sitten mennään.

[Työntekijä:] Kolme! [Työntekijä:] Kaksi! [Työntekijä:] Yksi! [Työntekijä:] Nyt! [Musa loppuu.] [Huutoa.] [Ville:] Aaaahhhh... [Ville:] Voi [piip] [piip]. Aaaahhh... [Eetu:] Toi hyppy alas taistelee kaikkea ihmisyyttä vastaan.

Tää oli paljon, paljon, paljon pahempi kuin äskönen. [Eetu:] Tuntee elävänsä nyt. Se ottaa niin nopeesti... Se oli vaan mentävä. Nyt on ihan hullu fiilis, kun mä edes pystyin tohon... Jalat ihan tutisee. - Joo, mä oon ihan hyytelöä. [Enteilevä musa soi.] [Matte:] Hyi hitto...

Ei täs muu auta. [Raskas ulospuhallus.] [Työntekijä:] Kolme! Kaksi! Yksi! Nyt! [Musa lakkaa ja jylähtää jälleen.] [Huutaa.] Ooh... [Raskas ulospuhallus.]

Kyllä kuumotti ihan hemmetisti. Toi oli itelle semmonen itsensä ylittäminen. Älyttömän siistiä, vaikka näin jälkikäteen se on helppo sanoa. Sai hyvät adrenaliinit tästä. [Eetu:] Matte kiipeilee Euroopan suurimmalla seikkailutornilla. [Eetu:] Tommosta seinää ylös.

[Eetu:] Tässä oli kolme eri vaikeustasoa ja Matte hyppäs kolmanteen. [Ville:] Matte on vähän tota harrastanut. [Ville:] Mä kokeilin tota helpointa, mutta vähän oli lämmin tää... ...tää paita. - Varmasti. [Ville:] Loppuko voimat? - Joo. [Eetu:] Melkeen ylös asti pääsit.

Matte on harrastanut boulderointia - ja hänen kaltaselleen tommonen seinä on oikein hyvä haaste. Tää koko puisto tässä itsessään - on Pohjoismaiden suurin ja monipuolisin seikkailupuisto. Täältä löytyy kaikille jotain. Jos tähän torniin ei uskalla mennä, - kattokaa meitä, me mentiin. Ja me selvittiin. Ottakaa ihmeessä mahdollisuus haltuun. Mutta jos ette mene, täällä on kaikkea muutakin siistiä tekemistä.

[Eetu:] Löytyy täältä Kalajoelta. Ei tarvii edes leiriytyä tossa. [Eetu:] Voi tulla ilman leiriytymistäkin. Ihan törkeen raskasta. - Varmasti. Mulla vaan loppu voimat lopussa. Sun vuoro. - En mä mee. Mulla on kahvit tuolla pöydässä. Mä meen juomaan sumpit tässä välissä.

Tää on klassinen asetelma jälleen kerran. - Niin on. Mä ja Matte touhutaan ja Eetu juo kahvia. Sumpit tulilla tuolla. Tää kiipeilyseinä on siitä kiva, kun tossa on toi vaijeri - ja se koko ajan vähän vetää sua, niin siihen pystyy luottaa. - Jep. Se vähän keventää. - Juu, se vähän keventää.

Kun eka kokeili hypätä siitä ja tunsi, miten se ottaa vastaan, - niin ei jännitä hypätä tuolta alas. - Juu. Vähän tekis mieli vielä kokeilla tuota trampoliinia tuossa. [Trampoliinin ääniä.] [Ville:] Nyt! [Tahdikas musa soi.] [Eetu:] Nyt on aika sanoa hyvästit Kalajoelle.

Vihdoin päästiin tännekin. Ollaan just siinä samassa paikassa kuin Eeppisen Roadtripin ekalla kaudella. Tänne tultiin ja ihailtiin maisemia. Nyt päästiin oikeesti kokemaan ne. Kyllä. Kaikkea saatiin tehdä. Oli vesiurheilua, extremeä... Paljon jännitystä, itsensä ylittämistä ja hyvää fiilistä. - Kyllä. Kommentoi alas, jos oot käynyt Kalajoella.

Ja jos oot käynyt, missä oot käynyt ja mitä tehnyt? Ootko käynyt JukuParkissa kylpemässä tai uimassa? Ootko tehnyt yhtä extremeä kuin me - tai ootko vaan käynyt fiilistelemässä tota nättiä rantaa? Videon kuvauksesta löytyy soittolista kaikkiin jaksoihin. Kannattaa ehdottomasti tsekata ne. Ja laittakaa myös tykkäystä videolle.

Kyllä. Ens viikolla me jatketaan taas Eeppistä Roadtripiä Villen kanavalla. Nähdään siellä! Moro!

2021-08-01 22:04

Show Video

Other news